Groep 1/2

Welkom bij groep 1 van juf Jeanine en groep 2 van juf Arlien en juf Christine

Heeft u de afgelopen maanden indianenkreten gehoord op de gang? Dat was helemaal niet raar. Groep 1 heeft namelijk over indianen gewerkt. Dappere jagers liepen over de gang en in de klas stonden echte tipi’s.

Het was even uitkijken bij groep 2 want daar reed de intercity van station Eben-Haëzer naar …. tja…  naar waar de machinist zin in had. De meeste kinderen hadden een Ov-kaart, maar toch was het leuk om een kaartje te kopen in de kiosk. Daar waren ook heerlijk broodjes, leuke boekjes voor onderweg en ijsjes te koop.

De indianen jagen inmiddels ergens anders en de trein is vertrokken. Nu wordt er zowel in groep 1 als in groep 2 druk gewinkeld. Bent u op zoek naar cijfers, dan kunt u in groep 1 terecht. Bent u op zoek naar letters, dan kunt u in groep 2 terecht. De thema’s zijn gebaseerd op de boeken Het cijferwinkeltje en Het letterwinkeltje van Marianne Busser en Ron Schröder.

Er staan nieuwe foto’s van groep 2 in de fotoalbums onderaan deze pagina. Foto’s van groep 1 volgen binnenkort.

 

 IMG_8863

Welkom in de groep van juf Arlien (m), juf Christine (r) en juf Susan (l)

In groep 1-2 maken wij van alles mee. Wij laten u op deze pagina graag meekijken. Onder de tekst over alle thema’s vindt u de fotobestanden, want plaatjes zeggen tenslotte meer dan praatjes! Als u klikt op de thema’s komen de foto’s in beeld.

Kerst

Het was prachtig om met elkaar Kerst te mogen vieren. Iedereen heeft zo goed zijn of haar best gedaan met zingen en zinnen leren. Wat fijn dat wij na 2016 jaar nog steeds mogen vieren dat de Here Jezus geboren is! In de weken voor Kerst bouwden wij in de bouwhoek een stal, in de constructor een kribbe en konden wij in de themahoek kaarten maken om anderen alle goeds toe te wensen. Ook maakten wij versieringen om de gemeenschapsruimte op te vrolijken tijdens onze viering. Het was heel fijn dat er mama’s waren die bij het versieren geholpen hebben. Na deze intensieve weken begon de kerstvakantie. Op naar het nieuwe kalenderjaar 2017!

In het fotoalbum staan o.a. prachtige kerststallen gebouwd door Thieme, Tijn en Jolie.

Ons derde thema: Sinterklaas en een jarige juf!

Elk nieuw thema genieten de kinderen en de juffen van de nieuwe uitdagingen in de klas. De huishoek was het Pietenhuis, waar ook Sinterklaas graag logeerde. In de bouwhoek werd een pakjesboot gebouwd. Met Kapla werden schoorstenen gebouwd waarin Pieten hun pakjes konden gooien. In de inpakhoek werden lege doosjes veranderd in prachtige pakjes. De bakkerij waar kruidnoten, pepernoten en chocoladeletters gefabriceerd werden, draaide overuren. Rekenen werd o.a. gedaan met de Pietenteltrein en het inpakken van de pakjes. Rijmen deden wij  op heel veel woorden en dat is wat de rijmpieten graag hoorden. Op 5 december kwam de Sint op bezoek samen met twee gezellige Pieten en zakken vol pakjes en snoepgoed. Wat een feest!

Eind november vierden wij de 50e verjaardag van juf Arlien, maar naast Sinterklaas is zij natuurlijk een jonge meid. In het geheim hadden wij een feestje voorbereid met 50 verrassingen. De vader van Floris regelde een stoere auto, want juf Arlien houdt nu eenmaal van bijzondere auto’s. Daarin is ze thuis opgehaald. Alle leerlingen van de school hebben haar opgewacht. Een groot kinderkoor zong haar toe. Wij, van groep 1-2, hadden voor in de klas een slinger en een unieke verjaardagskaart geknutseld. Op de gang zat een stille mevrouw die heel veel op onze juf leek, maar die niet zo gezellig was. Onze jufmeesterbakker Susan had een prachtige taart gemaakt met de lievelingsauto van juf Arlien erop. Het was eigenlijk juf Arliens feestje, maar wij hebben met z’n allen heel hard mee genoten!

Ons tweede thema: Opa’s en oma’s – familie

Door de Christelijke Kinderboekenmaand met het thema Vertel nog eens! en de Kinderboekenweek met het thema Voor altijd jong! kwamen de opa’s en oma’s in de spotlights te staan.

Eerst kregen wij bezoek van oma Jannie en oma Tinie. Ze waren een beetje in de war en dachten dat de open ochtend voor opa’s en oma’s op 5 oktober was. Wat hadden ze leuke boeken voor ons meegenomen! Op dinsdag 11 oktober hadden wij een heel grote klas: opa’s en oma’s mochten komen. Wat was dat gezellig! En wat bleek: onze opa’s en oma’s die in de klas waren, waren helemaal niet zo oud als de opa’s en oma’s die wij hadden geknutseld.

In de wisselhoek kwam een brillenwinkel. Die is niet alleen voor “oude” mensen. Ook als je jong bent, kun je een bril nodig hebben. Daarover lazen we prentenboeken en zagen wij filmpjes. Juf Susan liet zien hoe ze haar lenzen uitdeed en haar bril opzette. Haar oude lenzen mochten wij heel goed bekijken.

In het fotoalbum ziet u o.a. hoe Bram prachtige seniorenappartementen gebouwd heeft.

En binnenkort gaan wij het over een echte oude man hebben… Nee, het is niet onze opa, maar een man met grijze haren, een lange baard en een rode mijter.

Ons eerste thema: Post!

Met dit thema zijn wij IN de vakantie begonnen. U leest het goed! Op ons verzoek aan de ouders om tijdens de vakantie post naar de school te sturen, is veel reactie gekomen: post van dichtbij en post van heel ver weg. Wat is dat leuk! Zo genieten wij na van de vakantie en leren wij spelenderwijs.

In ons eigen postkantoor waren de postbodes druk aan het werk. Er moest post gesorteerd worden. De brievenbussen moesten worden gevuld. De grote oranje brievenbus moest juist worden geleegd. Ook pakketjes die niet door de brievenbus pasten, werden huis-aan-huis bezorgd.

Heel leuk was het bezoek van postbode Ingrid. Zij kwam speciaal voor ons thema naar onze school met echte post en post voor onszelf.

Toen wij voor de Kinderboekenweek/maand over opa’s, oma’s en familie gingen werken, bleef het postkantoor nog een paar weken open. Je stuurt tenslotte ook post naar familie. Uiteindelijk is het postkantoor gesloten.

P.S. Wist u dat de vakantiekaart van Lieva 4 maanden onderweg geweest is?