Groep 1/2

Welkom bij groep 1-2!

 

Een kijkje in de klas

Er staan onder deze tekst links naar foto’s uit onze klas. Bij de algemene foto’s ziet u van alles en nog wat. Er zit een kijkopdracht in: herkent u in één van de foto’s een kinderliedje?

 

Inmiddels ligt de herfstvakantie achter ons! Tijdens de kinderboekenweek hebben wij veel over boeken gepraat. Er kwamen gastvoorlezers in de klas: moeders, een vader en een oma. De foto’s staan hieronder. Heel leuk!

Het nieuwe thema is: Wie ben ik? Wij gaan de komende weken werken over ons lichaam, de zintuigen, kleding en van alles wat er in de kinderen op komt bij dit thema. Hieronder ziet u de kinderen van de paarse groep die hun ogen namaken. Met behulp van de spiegeltjes ontdekken ze de pupil en de iris en zo weten ze welke kleuren zij nodig hebben.

Op 30 oktober kregen wij opnieuw visite in de klas. Sjaak kwam langs, de pup van Mees. Hij is heel lief en zacht. Zo hebben wij iets over honden geleerd. Sjaak is gelijk jarig met Ties en hij is bijna net zo oud als de broertjes van Joël en Ruben. Maar Sjaak kan al lopen en hij heeft al heel scherpe tanden. De broertjes hebben dat niet, maar die hebben wel weer een luier.

Wat doen we tijdens de kanjertraining?

Tijdens de kanjertraining oefenen wij met ons eigen gedrag en dat van elkaar. Het gedrag bespreken wij aan de hand van de kleur petten. In groep 1-2 hoort bij iedere kleur pet een dier en over die dieren lezen wij verhalen. Daarnaast doen wij oefeningen om elkaar beter te leren kennen en om elkaar leren te vertrouwen.

Thema herfst

Naast het schoolthema kwam er een extra thema uit de lucht vallen. Letterlijk. De herfst deed zijn intrede en dat ging niet ongemerkt voorbij. Bijzonder was de komst van onze klasslakken die o.a. de namen Sloompie, Slikkie, Slijmpie en Blootje kregen. U mag raden wie de naaktslak is! De slakken zouden voor de vakantie vrijgelaten worden, maar omdat er eieren waren gelegd, blijven wij ze nog even volgen. In de herfstvakantie zijn ze vertroeteld door juf Susan.

Thema school tot de herfstvakantie

Tijdens het schoolthema is er druk gespeeld in de schoolhoek, waar de mini-meesters en de mini-juffen de kinderen flink aan het werk zetten. In de bouwhoek werden scholen gebouwd en er schuilt in een aantal kinderen een architect. De ontwerpen waren zeer uiteenlopend: van laagbouw met electrische schuifdeuren tot hoogbouw met liftschacht en een dakterras.

Ook het knutselwerk en de opdrachten stonden in het teken van school. Zo werden de juffen nageverfd, er werden wc-kettingen geregen, rugtassen ingekleurd en nog veel meer.

Er zijn een paar onderwerpen waar we extra aandacht aan hebben besteed:

  • Aura is het sponsorkind van groep 1-2 en 2-3. Aan de hand van het boek Ik stuur je de zon van Willemijn de Weerdt hebben wij nagedacht over wat er met ons zendingsgeld gebeurt en waarom het zo belangrijk is. Aura kan nu ook naar school. Haar foto hangt in onze klas. Zo is ze er een beetje bij.
  • Wat moet je doen als je naar de wc gaat? Op allerlei manieren brengen wij dit onder de aandacht van de kinderen. Wij willen graag zo schoon mogelijke wc’s. Ook het handen wassen na afloop vinden wij belangrijk.

Fotoalbums uit het schooljaar 2017/2018