Groep 1/2

Welkom bij groep 1-2!

 

De start van het schooljaar wordt er in de groep gewerkt over het thema SCHOOL.

Groep 1-2-3 hebben in het tussenlokaal een echte schoolhoek waar de minimeesters en de mini-juffen de kinderen flink aan het werk zetten. Aan de gezichten te zien, is het een groot succes.

Spelen en werken doen wij meestal samen met groep 2b. Met elkaar maken wij de mooiste bouwwerken en kunstwerken. Zo zien wij in de bouwhoek prachtige schoolgebouwen. Aan de muren hangen o.a. speellokalen, wc-kettingen en onze eigen vrolijke gezichten.

Er zijn een paar onderwerpen waar we extra aandacht aan hebben besteed:

  • Aura is het sponsorkind van groep 1-2 en 2-3. Aan de hand van het boek Ik stuur je de zon van Willemijn de Weerdt hebben wij nagedacht over wat er met ons zendingsgeld gebeurt en waarom het zo belangrijk is. Aura kan nu ook naar school. Haar foto hangt in onze klas. Zo is ze er een beetje bij.
  • Wat moet je doen als je naar de wc gaat? Op allerlei manieren brengen wij dit onder de aandacht van de kinderen. Wij willen graag zo schoon mogelijke wc’s. Ook het handen wassen na afloop vinden wij belangrijk.

Het schooljaar is nog maar net begonnen, maar het is leuk om te zien hoe snel iedereen went en hoeveel plezier wij met elkaar hebben gedurende de schooldag.