Groep 3

Welkom

Welkom op de pagina van groep 2/3!

Binnenkort kunt u hier online een kijkje nemen in onze klas en zien wat wij doen. Regelmatig houden wij u op de hoogte van wat wij doen in de klas en hoe dat er uitziet. Want een foto zegt vaak meer dan duizend woorden… 😉
Een aantal foto’s is dan hier op de website te zien, maar de meeste foto’s zullen staan in ons fotoalbum. Daar komt u door middel van de knop hiernaast. De foto’s staan gesorteerd op datum, dus hoe meer u naar beneden scrollt, hoe nieuwer de foto’s zijn.

We wensen u veel lees- en kijkplezier!
De kinderen van groep 2/3, juf Elseline (do en vrij) en juf Marije (ma-woe)

 
Laatste update: 2 december 2017
Laatste update fotoalbum: 2 december 2017

Kanjertraining

We volgen de Kanjertraining aan de hand van “Max en de vogel”.

Een grote vogel wil graag meedoen met de mussen, maar dat mag niet van hen. De vogel gaat zichzelf steeds meer veranderen, maar mag nog steeds niet meedoen.
We hebben in de klas geoefend wat je kan doen als je niet mee mag doen: Het beste kan je dan iemand anders zoeken om mee te spelen en het de volgende keer opnieuw vragen.
En we hebben het er ook over gehad dat je ten alle tijden jezelf mag blijven! Je bent prachtig zoals je bent en je hoeft jezelf voor niemand te veranderen! Een kanjer weet dat dat mag.

De vogel in het verhaal heeft zichzelf ondertussen beter leren kennen, het blijkt dat hij een arend is. Hij heeft een vriendinnetje gevonden en ze zijn heel gelukkig samen.

Verder zijn we ook veel bezig met het oefenen en het leren: Je kunt niet alles in één keer. Eigenlijk is school een soort training, want het gaat niet om winnen of verliezen, maar om oefenen en meedoen.

Data speelgoedmiddag groep 2/3

Donderdag 12 oktober
Donderdag 21 december
Donderdag 22 februari
Donderdag 19 april
Donderdag 5 juli

Op donderdagmiddag gymt groep 2/3 in de Schulenburch. De kinderen mogen dan hun gymtas pakken en buiten in de rij gaan staan.

Op maandag gymt groep 3 ook in het speellokaal op school.

Denkt u aan stevige gymschoenen en makkelijke kleding op de gymdag(en)?

Elke maandagochtend mogen de kinderen lege flessen en zendingsgeld meenemen. Onze school heeft via de stichting Woord en Daad vijf kinderen financieel geadopteerd. Het zendingsgeld komt hieraan ten goede. Ook van de opbrengst van de lege flessen gaat 20% naar Woord en Daad. Op die manier helpen we mee het evangelie wereldwijd te verspreiden.

Elke donderdagmiddag voor een vakantie is het speelgoedmiddag in groep 2/3. De exacte data vindt u hierboven.

Let u erop dat uw kind geen breekbaar speelgoed meeneemt, of speelgoed dat makkelijk kwijt kan raken?

Zendingsgeld en lege flessen

Lege flessen tot 1 februari: 100 stuks
Lege flessen tot 1 februari: 100 + 20 stuks
Zendingsgeld: €41

Thema ‘Sinterklaas’

Sinterklaas is weer in het land en in groep 1/2/3 werken we ook over Sinterklaas. Er is een hoek waar pakjes ingepakt kunnen worden en een waar verlanglijstjes gemaakt kunnen worden. Er is een pietenbakkerij en ook het huis van Sinterklaas in het groot (huishoek) en in het klein (poppenhuis). In de poppenkast worden spannende en grappige voorstellingen gegeven. We hebben al ‘Zie ginds komt de stoomboot’ in het Engels geleerd en kwamen erachter dat het een wals is.

Groep 2 werkt over de letters P en S. De kinderen mogen voorwerpen met (één van) deze letters mee naar school nemen voor de lettertafel.

In een brief heeft Sinterklaas gevraagd om een leuk vervoersmiddel te bedenken, waarmee hij op 5 december naar onze school hoopt te komen. Op de gang bij het aquarium hangen de ideeen die de kinderen bedacht hebben. Spannend, hoe het nu precies verder gaat!

Thema ‘Wie ben ik?’

Na de herfstvakantie zijn we gestart met een nieuw thema: ‘Wie ben ik?’

We zijn allemaal prachtig, op onze eigen manier. We zien er anders uit, maar we ontdekken ook dat iedereen vanbinnen een beetje anders is. Bijvoorbeeld dat iedereen talenten heeft, maar dat die niet bij alle kinderen hetzelfde zijn.

De eerste week hebben de kinderen van groep 2 zichzelf laten omtrekken op een behangrol en vervolgens zichzelf ‘ingekleurd’. Wat zit waar? Hoe ziet dat er bij mij uit?
De tweede week van het thema is er wat meer ingezoomd door alle kinderen: Hoe zien mijn ogen er eigenlijk uit? En wat doen mijn pupillen?

Verder denken we na over wie wij zijn ten opzichte van iemand anders (kind, kleinkind, grote zus/broer, kleine zus/broer, vriend(innetje)), hoe groot we zijn, hoe we veranderd zijn sinds onze geboorte… Genoeg te ontdekken!

In de klas zijn we verder ook veel bezig met de zintuigen. We weten nu dat er vijf zijn en hebben al verschillende manieren gezien en geprobeerd om die zintuigen te gebruiken. We hebben proefjes gedaan over de mond en groep 3 maakt een schudkoker die je kan horen.

Thema ‘School’

De eerste weken van dit nieuwe schooljaar vlogen voorbij… We zijn goed gestart met elkaar en wat hebben we al veel gedaan!

We werken aan het thema ‘School’.
Groep 2 speelt over dit thema en maakt de mooiste dingen, zoals een speellokaal en een wc-ketting. Toen de herfst begon, hebben we ook wat dingen gemaakt die passen bij de herfst. Bijvoorbeeld een paraplu. Maar ook ‘rekenen’ met kastanjes en eikels kan héél leuk zijn!
Groep 3 heeft de eerste letters en woorden aangeboden gekregen, net als de vele, nieuwe materialen. Favoriet is de letterdoos! Maar ook voor groep 3 is er tijd om te spelen en te bouwen. Ook heeft groep de ‘Maan-roos-vis-speurtocht’ gedaan bij het Oortjespad. Een leuke manier om ook met letters bezig te zijn!

Vlak voor de Kinderboekenweek zijn we naar een voorstelling geweest van de KUVO. Het ging over een Aaipet die op hol sloeg. Het was een leuke voorstelling, waar we allemaal veel plezier aan hebben beleefd. U heeft vast thuis ook wat knopjes opgeplakt gekregen van het stickervel… En wat ook leuk was: De week erna ging groep 2 ook aan het werk op de I-pads!

Tijdens de Kinderboekenweek zijn we allemaal extra veel met lezen bezig geweest. Groep 3 heeft in die week kern 2 afgesloten en we hebben ook tijd besteed aan ‘lekker lezen’. Gewoon heerlijk tegen de verwarming, liggend op de grond, met een kussen, met je favoriete knuffel, op je tafel… De kinderen (en de juffen!) hebben ervan genoten. De foto’s spreken waarschijnlijk voor zich…