Groep 3

Welkom

Welkom op de pagina van groep 3!

Wat leuk dat u een kijkje komt nemen. Op deze pagina kunt u lezen waar we zoal mee bezig zijn in groep 3. De juffen van onze groep zijn juf Linda (ma-di-woe) en juf Elseline (do-vrij).

Veel lees- en kijkplezier!

Laatste update: 25 april 2018
Laatste update fotoalbum: 25 april 2018

Kanjertraining

We volgen de Kanjertraining aan de hand van “Max en de vogel”.

Een grote vogel wil graag meedoen met de mussen, maar dat mag niet van hen. De vogel gaat zichzelf steeds meer veranderen, maar mag nog steeds niet meedoen.
We hebben in de klas geoefend wat je kan doen als je niet mee mag doen: Het beste kan je dan iemand anders zoeken om mee te spelen en het de volgende keer opnieuw vragen.
En we hebben het er ook over gehad dat je ten alle tijden jezelf mag blijven! Je bent prachtig zoals je bent en je hoeft jezelf voor niemand te veranderen! Een kanjer weet dat dat mag.

De vogel in het verhaal heeft zichzelf ondertussen beter leren kennen, het blijkt dat hij een arend is. Hij heeft een vriendinnetje gevonden en ze zijn heel gelukkig samen.

Verder zijn we ook veel bezig met het oefenen en het leren: Je kunt niet alles in één keer. Eigenlijk is school een soort training, want het gaat niet om winnen of verliezen, maar om oefenen en meedoen.

Datum speelgoedmiddag groep 3

Donderdag 5 juli

Op donderdagmiddag gymt groep 3 in de Schulenburch. De kinderen mogen dan hun gymtas pakken en buiten in de rij gaan staan.

Op maandag gymt groep 3 ook in het speellokaal op school.

Denkt u aan stevige gymschoenen en makkelijke kleding op de gymdagen?

Elke maandagochtend mogen de kinderen lege flessen en zendingsgeld meenemen. Onze school heeft via de stichting Woord en Daad vijf kinderen financieel geadopteerd. Het zendingsgeld komt hieraan ten goede. Ook van de opbrengst van de lege flessen gaat 20% naar Woord en Daad. Op die manier helpen we mee het evangelie wereldwijd te verspreiden.

Zendingsgeld en lege flessen

Lege flessen tot 1 februari: 100 stuks
Lege flessen tot 25 april: 100 + 77 stuks
Zendingsgeld: €67

Thema ‘dorpen en steden’

We hebben afgelopen tijd gewerkt over verschillende thema’s die te maken hebben met dorpen en steden. We hebben een leuk project gedaan waarin we samen hebben nagedacht over het vormgeven wat een dorp. Wat moet er allemaal komen te staan? Waar komen de huizen? Waar komen de wegen? Bouwen een een kerk, een school, een speeltuin, een gemeentehuis een ziekenhuis? Wisselende burgemeesters namen de beslissingen samen met de gemeenteraad.

De jongens hebben samen een dorp gebouwd en ook de meisjes ook.

Thema ‘Wie ben ik?’

Sinds de herfstvakantie zijn we gestart met het thema: ‘Wie ben ik?’. Groep 3 heeft daar toen nog samen met groep 2 over gewerkt. Nog steeds doen we elke week wat met dit thema. We leren alle kinderen beter kennen met behulp van een koffertje. In het koffertje mag je spullen en foto’s stoppen die iets vertellen over wie jij bent en hoe jouw leven eruit ziet. Kinderen nemen bijvoorbeeld hun favoriete knuffel of speelgoed mee. En we zien foto’s van toen de kinderen nog een baby, peuter of kleuter waren. Zo leren we elkaar nog wat beter kennen!