Groep 5/6

Welkom op de pagina van groep 5/6!


De groep van juf Sandra en juf Thirza

English!
We made a poster about food en drinks.
We cut out pictures of different kinds of food en drinks. On the computer we searched for the English words. We learned a lot of new words!

Hoe worden mummies gemaakt?
Dat zijn we aan het uitzoeken tijdens een proefjesles bij DaVinci. We hebben een appel ‘gemummificeerd’ met zout, zand en bloem. Na een tijdje gaan we kijken welk appelpartje het best gemummifeerd is en dus het meeste vocht is verloren. Leuk om te doen en bijzonder om te ontdekken! Hieronder ziet u een foto van de mummieproef. Kijkt u ook even in ons fotoalbum? Daar staan weer nieuwe foto’s van het werken tijdens DaVinci.

DaVinci
We hebben al veel geleerd over de Egyptenaren. De kinderen hebben eigen vragen opgeschreven en antwoorden gezocht op internet. We zijn ook bezig geweest met een tekening van Afrikaanse dieren, hebben in groepjes presentaties voorbereid en groep 6 is ook al bezig met topo van de wereld. Hieronder zit u onze thematafel en in ons fotoboek vindt u foto’s van hoe wij aan het werk zijn tijdens DaVinci.

Kanjertraining
Hier werken wij de komende periode aan:

We  werken het begin van het schooljaar vooral aan het herhalen van de basisafspraken van de kanjertraining:
– We vertrouwen elkaar
– We helpen elkaar
– We werken samen
– We hebben plezier
– We doen mee

Dit doen we in de vorm van spelletjes, vertrouwensoefeningen en situaties die we oefenen. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo’n vertrouwensoefening.