Groep 5/6

Welkom op de pagina van groep 5/6!


De groep van juf Sandra en juf Thirza

English!
We made a poster about food en drinks.
We cut out pictures of different kinds of food en drinks. On the computer we searched for the English words. We learned a lot of new words!

Hoe worden mummies gemaakt?
Dat zijn we aan het uitzoeken tijdens een proefjesles bij DaVinci. We hebben een appel ‘gemummificeerd’ met zout, zand en bloem. Na een tijdje gaan we kijken welk appelpartje het best gemummifeerd is en dus het meeste vocht is verloren. Leuk om te doen en bijzonder om te ontdekken! Hieronder ziet u een foto van de mummieproef. Kijkt u ook even in ons fotoalbum? Daar staan weer nieuwe foto’s van het werken tijdens DaVinci.

DaVinci
We zijn nu bezig met het thema: Grieken en Romeinen. De kinderen zijn bezig om een themawerkstuk te maken over iets waar ze mee over te weten willen komen en een paar kinderen hebben dat ook al gepresenteerd! Deze onderwerpen zijn al aan de orde geweest: de Olympische Spelen, architectuur, de Romeinse stad, en nog veel meer. De belangrijkste informatie zetten we dan op ons ‘denkraam’.

Kanjertraining
Hier werken wij de komende periode aan:

  • Hoe reageer je op iemand (kind of volwassene) die geen leuke dingen tegen je zegt of je pest?
  • Hoe kun je een goed gesprek hebben met elkaar: goede vragen stellen, op een goede manier antwoord geven, iemand aankijken.
  • Hoe kun je weten of iemand te vertrouwen is?

Dit doen we in de vorm van spelletjes, vertrouwensoefeningen en situaties die we oefenen. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo’n vertrouwensoefening.