Groep 5/6

Dit zijn wij!

img_20160923_145522  img_20160923_145533

IMG_8820

Hieronder ziet u een knutsel waar wij heel trots op zijn! Prachtige sneeuwpoppen:

Neemt u ook nog even een kijkje in ons foto-album? Daar staan allerlei foto’s van dingen die wij meemaken. Zomaar een les Naut van groep 5, een dichter in de klas bij groep 7, een tennisclinic, techniekdag, noem maar op… Veel kijkpleizer!

(s)Cool on wheels

Donderdag 20 april kwam John van der Meer ons vertellen hoe het is om een beperking te hebben maar ook om te laten zien dat je met een beperking nog heel veel dingen kunt doen, als je maar je juiste aanpassingen krijgt. We mochten dat zelf ook ondervinden door in een rolstoel te gaan zitten en lekker te gaan rolstoelbasketballen. Het was een leerzame, leuke ochtend! De foto’s hiervan vindt u in ons foto-album.

Streetwise

Donderdag 29 sepember hebben we met onze klas meegedaan aan verkeerslessen van Streetwise. Groep 5 ontdekte hoe het is als je in een auto zit en je moet remmen voor een kind die onverwacht oversteekt. Groep 7 leerde hoe je veilig op de fiets aan het verkeer deel neemt (met het oog op het fietsen naar het voorgezet onderwijs). Ook mochten ze het parcours nog  even op een elektrische step uitproberen! Het was een leerzaam en leuke les!

29-9-trapvaardig-1

.

Kanjertraining. 

Hier werken wij de komende periode aan:

We  werken de komende periode over de thema’s ‘Jezelf zijn’ en ‘Iedereen heeft gelijk’. We leren hoe je zelf je grenzen aan kunt geven, hoe en wanneer je je mening kunt geven en hoe je elkaars mening kunt respecteren. Dit doen we door middel van verhalen, situaties naspelen en vertrouwensoefeningen.

We deden tijdens de kanjertraining een spel waarbij het gaat om samenwerken.

Wat hadden we een plezier en wat ging het goed!
Aan het eind van de dag hebben we dit spel nog gespeeld als wedstrijdje…
Zie de foto’s hieronder:

img_20161007_145809img_20161007_145830