Nieuws over de nieuwbouw

Nieuwe school weer een stapje dichterbij

Er is weer heel wat werk verzet in de afgelopen maanden. De architectenselectie is achter de rug en sinds deze week is bekend welke architect het ontwerp mag maken. De keuze is gevallen op Frencken Scholl Architecten uit Maastricht, samen met Curvers Raadgevende Ingenieurs en Adviesbureau Brekelmans. Geen onbekenden hier in de regio, want zij hebben ook het scholencluster in Harmelen ontworpen. Dit tot volle tevredenheid van alle betrokkenen!

Het nieuwe schoolgebouw, waarin de 2 scholen De Wijde Blik en Eben Haëzer onder één dak komen, komt op één van de voetbalvelden van VV Kamerik aan de Overstek. Dit is een locatie waar brede steun voor was, ook vanuit onze school. Hiervoor is wel een andere inrichting van de sportvelden nodig, daarover lopen nog gesprekken met de sportverenigingen. De nieuwbouw zal in totaal zo’n 13 lokalen tellen.

Workshops
Het ontwerpen kan nu echt van start. Op 26 mei is er een workshop met de architect en de gemeente, waarbij ook onze schoolleiding en ons schoolbestuur vertegenwoordigd zijn. Wij maken dan kennis met de architect en zullen onze onderwijsvisie en het Programma van Eisen verder toelichten. Daarna is er elke 14 dagen zo’n ontwerpsessie met de architect. Via de nieuwsbrieven houden wij u hiervan op de hoogte. Zodra er een ontwerptekening is vastgesteld, zullen wij deze laten zien via de website van de school.

Hoe nu verder? De eerstvolgende stap is het maken van een ontwerp en een bestek. Daarna kan de nieuwbouw worden aanbesteed en de bouw starten. De eerste paal kan naar verwachting in de zomer van 2017 de grond in. Als alles meezit, kunnen wij vanaf het schooljaar 2018-2019 een prachtig nieuw schoolgebouw in gebruik nemen.

 

Categorie(ën): Nieuws